Öğretmenlere Öneri Kullanabilecek 5 Web 2.0 Aracı

Öğretmenlere Öneri Kullanabilecek 5 Web 2.0 Aracı

Öğretmenlere Öneri Kullanabilecek 5 Web 2.0 Aracı: Adını duymadığımız tek bir gün dahi olmayan Teknoloji, TDK’ya göre bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri, bunların kullanım biçimlerini kapsayan uygulama bilgisidir.

Günlük hayatımızda ise kısaca ‘hayatımızı kolaylaştıran şeyler’ olarak nitelendirdiğimiz teknolojinin 1-2 yaşlarında ki çocuklardan başlayıp artık yaşı ilerlemiş bireylerde dahi ilgi görmesi inkâr edilemez bir gerçek.

Teknoloji günlük hayatımızda bu kadar ilgi görüyorken eğitime de teknolojiyi entegre etmek çok doğru bir yaklaşım olacaktır.Teknolojinin, teknolojiyle birlikte ortaya çıkan web 2.0 araçlarının eğitimde kullanımını arttırmak hem öğretmenlerin işini kolaylaştıracak, hem öğrenciler için dersleri daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirecek, hem de etkililiği ve verimliliği arttıracaktır. Bu faydaları elde etmek adına öncelikle öğretmenlerin kullanabilecekleri online programlar, web araçları hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Gelin geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin eğitimde kullanabilecekleri kolay ama eğlenceli web eğitim araçlarına göz atalım. Öğretmenlere öneri olarak şu beş web 2.0 aracı sıralanabilir:

Web 2.0 kategorisindeki içerikler için tıklayınız.

ClassDojo

Hem cep telefonu, tablet vs. mobil cihazlar üzerinden hem de bilgisayar üzerinden kullanılabilen ClassDojo ücretsiz bir sınıf yönetimi uygulamasıdır. ClassDojo ile öğrencilerinizin başarı durumlarını, ödev performanslarını, sınıf içindeki etkinlik derecelerini rozetlerle değerlendirebilirsiniz.

Mobil Öğrenme Nedir? başlıklı yazı için tıklayınız.

Kahoot

İnternet bağlantısı olan mobil cihaz ya da bilgisayarlardan erişilebilen, oyun ve eğlence tabanlı yani öğrenmeyi oyunlaştırarak kolaylaştıran ücretsiz bir eğitim platformudur. Kahoot programında oluşturduğunuz sorularla yarışmalar düzenleyebilir, zaman mekân sınırlaması olmadan öğrencilerinizi sınav yapabilir ve eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.

Oyun Tabanlı Öğrenme Nedir? başlıklı yazı için tıklayınız.

Edmodo

Edmodo, öğretmenler, öğrenciler ve veliler için ücretsiz bir “sosyal öğrenme platformu” sitesidir. Edmodo ile öğretmenler çevrimiçi sınıflar oluşturarak öğrencileri davet eder. Öğrencilere grup kodu verilir, tüm öğrenciler bu grup koduyla online sınıfa kaydolur. Öğretmenler bu platform üzerinden ders materyalleri paylaşabilir, öğrencilere ödevler verebilir; öğrenciler ödevlerini yükleyebilir. Veliler de bu platform üzerinden öğrencilerini takip edebilmektedir.

Padlet

Sanal bir pano oluşturmanızı sağlayarak öğrencilerinizle bu ortak sanal panoda çalışma yapma, tartışma/beyin fırtınası yapma imkânı sunan ücretsiz bir programdır. Bu program sayesinde sözlü olarak kendini ifade edemeyen öğrencilerinize de program üzerinden kendini ifade etme imkânı sunmuş olursunuz.

“Kullanabileceğiniz 13 Kavram Haritası Uygulaması” başlıklı yazı için tıklayınız.

Powtoon

Farklı karakterler, nesneler, sahneler kullanarak eğlenceli animasyonlar hazırlayabileceğiniz bir programdır. Ücretsiz deneme sürümü ve ücretli sürümü vardır. Derslerinizi daha kolay anlaşılır ve eğlenceli hale getirmek adına Powtoon’ u kullanarak animasyonlar hazırlayabilir ve öğrencilerinize izletebilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir