Yapay Zeka, Blockchain ve Nesnelerin İnterneti Günlük Uygulamaları

Yapay Zeka, Blockchain ve Nesnelerin İnterneti Günlük Uygulamaları

BT uzmanları yapay zeka, blockchain ve nesnelerin interneti’ nin bireysel teknolojiler olarak kavramsallaştırılmasını zor bulabilir ancak üçü birlikte veri üretebilir, analizi geliştirebilir ve güven oluşturabilir.
AI, IoT ve blockchain bugün işletmelerin karşılaştığı en dikkat çekici ve karmaşık teknolojik yeniliklerden üçüdür. Birçok kuruluş bu kavramların farkında, ancak çok azı AI, blockchain ve IoT’ un birbiriyle olan ilişkisini anlıyor.

Organik sistemleri, bu teknolojik sistemlerin birbiriyle nasıl ilişki kuracağına dair bir metafor olarak düşünün. Bir organizmanın merkezi bir sinir sistemi vardır; IoT sistemleri, ortamlar hakkında bilgi toplamak ve “hissetmek” için sensörler kullanır. Aynı organizmanın beyni bilgiyi işler ve kalıpları algılar; AI teknolojik sistemleride bu rolü oynar. Son olarak, aynı organizmanın bilgiyi saklama yeteneği vardır; dağıtılmış muhasebe teknolojisi (DLT), teknolojik sistemlerde paylaşılan ve değişmeyen kayıt tutma durumunu temsil eder.

“Blockchain” kategorisindeki içerikler için tıklayınız.
Yapay Zeka (AI), Blockchain ve Nesnelerin İnterneti (IoT) Teknolojilerinin Ortak Özellikleri Nelerdir?

Yapay Zeka (AI), Blockchain ve Nesnelerin İnterneti (IoT) henüz kutsal üçleme (holy trinity) gibi bir araya gelmedi.
Bu teknolojilerden herhangi birinin kapsamı ve mimari tasarımları – üçüne aldırma – gerçekten büyük ve günlük olarak ilerliyor.

  • Her biri, birlikte çalışabilirlik eksikliği, yüksek hacimli veya kritik iş uygulamaları için işlem hızı ve farklı standartlar gibi çeşitli sınırlamalardan muzdariptir.
  • Her biri gizlilik ve güvenlik bağlamında yeni tasarım paradigmaları sunmaktadır.
  • Her biri, mevcut modellere göre önemli yasal, politik, kültürel ve etik zorluklarla karşı karşıyadır.

Bireysel olarak veya üçünün tümü, veri veya veri güdümlü ekonomilerden faydalanmak için kullanılan gümüş bir mermi değildir. Ancak hepsi aşırı yutturmaca ve vaat edilen konulardır. Bununla birlikte, bu anlayışın temelini oluşturan önemli uyarılar vardır. Sorun büyük ölçüde bağlılık.

Bir işletme, sağlık veya sosyal bağlamda olsun, yenilikçi göründüğü için bu teknolojileri kör bir şekilde takip etmeyin. Bunun yerine, gerçek bir problemi çözmek için gereken kriterleri, yetenekleri ve seçmenleri değerlendirin. Ekosistem tabanlı teknolojilerden yararlanmak için kuruluşların ötesine bakın.
Her şey bir blockchaine kaydedilmeyecek. Herhangi bir blockchaine, IoT cihazlarından veya başka bir yerden gelen tüm verilerin toplanması muhtemel değildir. Ancak, bir araba bir gişe geçişinden veya kolay bozulan bir kargo dağıtım merkezine ulaştığında dahil olmak üzere, sabit bir kayıt gerektiren birçok cihaz işlemi veya etkileşimi vardır.

Ağdaki birden fazla seçim bölgesinde anlaşılması gereken olaylar nelerdir?

IoT, büyük veriler buzdağının sadece bir parçasıdır. Sensör ve cihaz verileri, Yapay Zeka’ yı besleyen sayısız veri beslemenin yalnızca bir kısmıdır. Önemli olan veri kalitesidir. Bununla birlikte, bu blok zinciri söz konusu olduğunda, bu ayrımı daha da önemli kılan mevcut dağıtılmış muhasebe teknolojisi mimarileri için önemli kısıtlamalar vardır. Örneğin, bir tarımsal ortamdaki milyarlarca sensör veya bir şehirde 1 milyon araba bir blok zincirinde gerçek zamanlı uzlaşma için gereken ölçek veya bağlantı sorunlarına neden olabilir.

  • Blockchain, AI ve IoT yakınlaşmasının büyük resmini görün
  • Akıllı evler, arabalar ve şehirler bir AI, blockchain ve IoT yakınlaşmasının gerçek dünya gereksinimlerini destekleyebileceğini gösteriyor.
  • Bağlanabilirlik, algoritmalar iş ve toplumun her yönünü etkilediği için, hesap verebilirlik, güvenlik, verilere erişim ve en önemlisi güven ihtiyacı büyümektedir.
  • Bu infografik, daha fazla dağıtılmış hesaplama ile hızlandırılmış bir dünyada kontroller ve dengeler için AI, blockchain ve IoT yakınlaşma potansiyelini gösterir.
  • Blockchain, AI ve IoT’yi daha sorumlu hale getirir.
  • Yazılım ve donanım zekası IoT ve blockchain uygulamalarını ve süreç otomasyonunu geliştirir.
  • Bağlanabilirlik ve algoritmalar iş ve toplumun her yönünü etkilediği için, hesap verebilirlik, güvenlik, verilere erişim ve en önemlisi güven ihtiyacı büyümektedir.
“Yapay Zeka” kategorisindeki içerikler için tıklayınız. “Nesnelerin İnterneti” kategorisindeki içerikler için tıklayınız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir