Bitkilerin Teknolojisi, günümüzde her alanda olduğu gibi bitkilerde de dijitalleşmeler yaşanmaya başlamıştır. Bitki severler için sürekli yenilenen bitkilerin teknolojisi sevimli ve gerçekten işe yarar yeniliklerle çıkagelmekte. Bitkilerin de çoğu canlı gibi ihtiyaçları olmakla beraber çoğu zaman neye ihtiyaçları olduklarını anlamak bizler için zorlaşıyor. Kimi zaman ise internet üzerinden araştırmalar yapsak da evdeki hesap çarşıya uymuyor ve işler istediğimiz gibi gitmiyor. Tüm bunlara çözüm olacak bitkilerin teknolojisindeki yenilikleri bu yazımın devamında bulabileceksiniz.
İşte Bitkilerin Teknolojisi;
-
AKILLI SAKSI LUA
Yıllar öncesine dayanan bir oyuncak olan Tamagotchi sanal bebekler gibi tasarlanan Lua, bitkisinin bir bebek gibi neye ihtiyacı olduğunu anlayıp bunu insanların anlayacağı şekilde yüz ifadeleri ile göstermektedir. Bitkinin toprağının, neminin, sıcaklığının ve aldığı güneş ışını miktarını ölçmek için birçok sensörle hazırlanmış bir teknolojidir. Bitkinin durumunu ölçtükten sonra saksı üzerinde bulunan LCD ekran üzerinden yüz ifadeleri belirmektedir. Kullanıcıları için yüz ifadelerinin özelleştirilmesine olanak sağlayan Lua şimdilik on beş farklı hissi ifade edebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra akıllı saksıda bulunan hareket sensörleri ile yanına yaklaşan bir evcil hayvana tepkiler vermesi de onu çok sevimli kılmaktadır. Kullanıcılarının bitkisi hakkında bilgilere ulaşması içinde bir mobil uygulaması bulunmaktadır. Akıllı saksıda bulunan QR kodu mobil uygulamaya okutup bitki türünü seçtikten sonra bitkinizin canlı kalması için gerekli şartları mobil uygulama aracılığı ile öğrenmiş oluyorsunuz.
-
HEXA
Bitkilerin robotiği Hexa, bitkisinin sağlığı için güneş ışınlarının yoğunluğuna yönelmektedir. Altı adet eklemli bacağı bulunan Hexa bitkisi yeterli güneş ışını alınca ise onu gölgede tutabilmek için koşuşturmaktadır. Bu teknolojiyi sevimli kılan özelliği ise bitkisinin su ihtiyacı olduğunda Hexa minik bir dans gösterisi yapmaktadır. Bu bitki teknolojisinin oluşum fikri ise bitkilerin doğadaki en az özgürlüğe sahip olan canlılar olması ve onların bu teknoloji ile özgürlüğünün artırılmasıdır.
-
PLANTONE DIVERSITY
Bitki yetiştirmek birçok ayrı alanda gerçekleştirilmektedir. Günümüzde ise bitkiler büyük bir çoğunlukla evlerde yetiştirilmektedir. Türk gençlerinin olduğu bir ekip tarafından geliştirilen Plantone Diversity isimli akıllı saksı, bitki yetiştirme konusunda belirlenen üç temel soruna çözüm olabilmek için geliştirilmiştir. Bu üç temel sorun sulama, ışık ve bitkinin konumudur. Sulama problemini tasarımında bulunan su haznesi ile çözümleyen saksı kırk beş gün kadar kendi bünyesinde sulama yapabilmektedir. Bitki için gerekli olacak ışığı yine kendisi sağlamaktadır. Yanlış konumlandırma durumunu ise nem ve ışık oranını iyi bir şekilde ayarlayarak bitkinin yaşamasını sağlamaktadır.
“Plantone” hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. |
-
BLOOMENGINE
Bitkilerin Teknolojisi içerisinde kendine yer edinmeyi başarmış olan akıllı saksı Bloomengine diğer teknolojilerden farklı özelliklere sahiptir. Bloomengine tohum olarak ektiğiniz bitkinizin yetişebilmesi için gerekli olan tüm ihtiyaçları kendisi karşılamaktadır. Bu ihtiyaçlara bitkinizin doğal ortamında ihtiyacı olacak rüzgar ve yağmur simülasyonları da dâhildir. Diğer tasarımlardan farklı olarak prize takılı çalışmaktadır. Bloomengine tüm bunları gerçekleştirirken size düşen ise mobil uygulaması ile gerçek zamanlı olarak bitkinizin sağlık durumuna ulaşmaktır. Bitkinizden uzakta kaldığınız durumlarda ise akıllı saksı tasarımında bulunan kamera ile bitkinizi izleyip kayıt alabilirsiniz.
“Çip Organlar (Mini) Nedir? Örnekleri Bulunuyor Mu?” hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. |