Artırılmış Gerçeklik ve Pazarlama

Artırılmış Gerçeklik ve  Pazarlama

Artırılmış Gerçeklik (AR), bir kamera yardımıyla canlı bir görüntü algılamak için dijital öğeler eklemedir. Canlı görüntüdeki öğelerle etkileşime girebilir veya girmeyebilir ve canlı bir görüşün varlığı onu sanal gerçeklikten ayıran şeydir. Kim bilir çoğu insanın yıllar önce hayal ettiğimiz şey şimdi bir gerçeklik. Pazarlama her zamankinden daha fazla müşterinin istekleri ve ihtiyaçları tarafından yönlendirilmektedir. Yeni teknoloji kullanılabilir hale geldikçe müşteriler markaların onu kullanabilecekleri deneyimleri istiyor. Bu, markaların müşteri beklentilerini karşılayarak en iyi deneyimleri sunmak için yeni gelişmelere ve bununla birlikte yeni teknolojilere ayak uydurması önemlidir. Tabii ki bunlardan yararlanmak pazarda yükselmeye veya öne çıkmaya yarayacak artılardandır.

AR pazarlama ve satış stratejilerinde şu an yükselen ve yükselmeye devam edecek bir trend. Markaların mobil cihazlarına dokunma rahatlığıyla müşterilere benzersiz deneyimler sunmalarına olanak tanır. AR satışları artırmak ve markaların değerini artırmak için kullanılır. Bununla paralel olarak da satışları yükseltmektedir.

Markalar tüketiciler ürünleri satın almadan önce denemelerine imkan vermek için artırılmış gerçekliği kullanabilir. Kıyafetlerden ayakkabıya makyaja, araba sürmeye, sanal mankenlere, ev dizaynına kadar her alanda artırılmış gerçekliği pazarda kullanabiliriz.

“Augmented Reality – Artırılmış Gerçeklik Avantajları ve Dezavantajları” isimli yazımıza ulaşmak için tıklayınız. “Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları – En İyi 10” isimli yazımıza ulaşmak için tıklayınız.
AR pazarlama deneyimlerini nasıl artırır?

Dijital reklamcılık, mobil reklamcılık ve reklam teknolojisi, pazarlamacıları daha verimli ve etkili hale getirir. Ancak artırılmış gerçeklik, sanal dünyadaki alıcıların ürünleri ile doğrudan etkileşime girerek teknolojinin maliyetini azaltabilir. Maliyet azalıp tasarruf artınca doğal olarak performans artışa geçiyor.

Artırılmış gerçekliğin sağladığı genel avantajlar
  • Kişiselleştirme: Müşteri, yalnızca kendilerine pazarlanan kişiselleştirilmiş bir ortam oluşturmak için kendi içeriğini yükleyebilir.
  • Yenilik: Artırılmış gerçeklik, teknoloji cephesinde ‘en son şey’ olarak kabul edilir.
  • Sosyalleşme: Müşterilerin kişiselleştirilmiş içeriklerini başkalarıyla paylaşma fırsatı vardır.
  • Erişilebilir: Teknik becerilere veya uzmanlığa sahip olmayan müşterilerin kendi multimedya ürünlerini oluşturmalarını sağlar.

 

Örnek olarak IKEA Place’i ele alalım. Bu uygulama Apple’ın artırılmış gerçeklik çerçevesini kullanan ilk uygulamalar arasındaydı. IKEA Place, IKEA ürünlerinin evinizde nasıl görüneceğini göstermek için artırılmış gerçeklik kullanır. 2018’de IKEA Place , indirmelere göre Apple’ın ARKit’i üzerine inşa edilen en popüler ikinci ücretsiz uygulama oldu.

“IKEA Place” App Store uygulamasından indirmek için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir